star-header-small-book
Beleolvasók Q & As Book Club Questions Megvásárolom

Maia és húgai a nevelapjuk halála után összegylnek a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikrl. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi ket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, meg egy földgömböt, amelyrl leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, Rio de Janeiróban, egy omladozó villában találja magát, ahol egy féltve rzött titokra bukkan.

A birtokába kerülnek a dédnagyanyja, Izabela megsárgult levelei, amelyekbl egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki. Izabelát ugyanis 1927-ben a kávékereskedelembl meggazdagodott édesapja be akarja házasítani a riói arisztokráciába, a szenvedélyes lány azonban kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküv eltt elutazhasson Párizsba az egyik barátnje családjával. A lányt hamar magával ragadja a Montparnasse mvésznegyedének pezsg forgataga, de arra  sem számít, hogy egy szobrásszal való véletlen találkozás gyökeresen felforgatja majd az életét

 

Lucinda Riley új sorozatának els kötetében egy évtizedeken és földrészeken átível nyomozás történetét meséli el. A letehetetlen családregény fszereplje nemcsak a származásának kérdésére találja meg a választ, hanem szembesül életének meghatározó, elhibázott döntésével, és újra felfedezi az élet szépségét.

 

 

A regény szerepli közül többeket valós személyekrl mintázott meg a szerz, akik részt vettek a megváltó Krisztus szobrának megalkotásában. Ha többet szeretne megtudni Heitor da Silva Costáról és Paul Landowskiról, kattintson az alábbi linkre (az angol nyelv leíráshoz):

 

Christo Redentor Paul Landowski, Sculptor, Paris 1875-1961 Research and writing in Rio - an interview

Els kötet

lucindainbrazil-x164 Ctr-x164 paul-x164-2

- A 7 kötetes sorozat els könyve

A sorozatról bővebben Hungary-The-Seven-Sisters-WEB HUN-1