Hungary-The-Seven-Sisters-WEB sphere-homepage-dark A Plejádok mítoszai és legendái A Hét nővér az asztronómiában Az armilláris gömb

Kedves Olvasók!

 

Üdvözlöm önöket A hét nővér weboldalán! Nagy örömömre szolgál, hogy megoszthatom önökkel a könyvsorozat megszületéséhez vezető ötleteket és kutatási folyamatot. A hétkötetes sorozat megírása fantasztikus kihívásnak bizonyult, és szívből szeretném megköszönni a rengeteg, felbecsülhetetlen értékű támogató üzenetet. Nagyon sok kérdést kapok régi és új olvasóktól egyaránt, és remélem, hogy az itt összegyűjtött információkat hasznosnak és érdekesnek találják majd.

 

Eredetileg 2013-ban született meg bennem a regények gondolata, amikor egy éjszaka idehaza, Észak-Norfolkban felnéztem a Fiastyúk csillagképre. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet a Hét nővérként ismert csillagokhoz kapcsolódó mitológia, és úgy döntöttem, a mai korba is elhozom a testvéreket. Ha felnéznek az éjszakai égboltra, a Hét nővért szinte bárhonnan látni lehet a világon. Alkonyattól pirkadatig világítanak, és a történeteiket évezredek óta mesélik a legkülönbözőbb kultúrák. Néha azonban csak hat csillag látható, a híres hetedik Plejád elveszett.

 

A sorozat első kötetében Maia D’Aplièse és öt húga összegyűlnek Atlantisz nevű gyermekkori otthonukban – egy gyönyörű kastélyban a Genfi-tó partján – nevelőapjuk, az általuk Pa Saltnak nevezett rejtélyes milliárdos halála után. Miután megtudják, hogy a halottat titokban már el is temették a tengerben, a nővérek mindegyike kap egy-egy izgalmas nyomot a múltjával kapcsolatban.

 

Ez a nyom Maiát egészen egy, a brazil Rio de Janeiróban található, omladozó kastélyig repíti, ahol elkezdi összerakni származása kirakósának darabkáit, és megismerkedik a szenvedélyes Izabela Bonifacióval, aki Rio fénykorában, 1927-ben élt a városban.

 

A hét nővér Ally Viharnővér című történetével folytatódik. Az ő utazása a csodálatos norvég fjordokig vezet, és lélegzetelállító tájakat jár be Edvard Grieg gyönyörű zenéje nyomán.

 

A következő, Árnyéknővér című kötet novemberben jelenik majd meg. Ebben a harmadik nővér, Csillag történetét követhetjük nyomon, aki a Tóvidéken és az Edward korabeli Londonban keresi felmenőit, végül pedig egy antikváriumban találja meg a jövőjét a mai Londonban.

 

Épp nemrég fejeztem be a negyedik történethez, a Gyöngynővérhez kapcsolódó kutatásomat, amely CeCe utazását kíséri végig Thaiföldön és az ausztrál sivatagban, a Hét nővér mítoszának szülőföldjén.

 

De kicsoda Pa Salt? Miért temették ilyen gyorsan a tengerbe? Miért csak hat nővér van? És miért fogadta őket örökbe?

 

#WhoIsPaSalt

 

Köszönöm a rengeteg támogatást és azt, hogy elolvassák a könyveimet.

 

 

 

Szeretettel:

Lucinda

 

 

 

Els kötet

A nővérek és szerepük – anagrammák és utalások atlas-x164 sisters-x164 cluster-x164 sphere-x164

A világszerte népszerű írónő, Lucinda Riley lenyűgöző és páratlan, 7 kötetből álló sorozata

7-star-header-book36 marys-meals-shop-full-banner Hungary-The-Storm-Sister-Web

Második kötet